Afrikaander Wijkcoöperatie

Pretorialaan 141, 3072EL Rotterdam, Netherlands
Description

Komende jaren ondergaat de Rotterdamse Afrikaanderwijk een grote transformatie. Door haar multiculturele en kleinschalige karakter te benadrukken kan de wijk zich onderscheiden van de grote nieuwbouw- en herstructureringswijken waar ze straks aan grenst. Vanuit het Gemaal op Zuid is er gewerkt aan het ontwikkelen van een custom-made organisatievorm op basis van de lokale kwaliteiten van de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Aan de hand van een programma vol presentaties, discussies, tests en workshops is een wijkonderneming opgezet met een sterk netwerk van getalenteerde bewoners, ondernemers, organisaties en beleidsmakers.

Lokaal talent, het is er allemaal al
Rotterdam Zuid als plek voor ondernemerschap waar niet alleen bijzondere producten en diensten te vinden zijn, maar waar ook op talent gebaseerde arbeid beschikbaar is. Door bundeling van de aanwezige kwaliteiten en door gezamenlijk naar buiten te treden, worden de krachten van het gebied versterkt. De Afrikaanderwijk Coöperatie loopt zo op een innovatieve en kritische manier vooruit op de trend dat overheden functies centraliseren of taken afstoot en ook winkelgebieden er steeds vaker hetzelfde uitzien. Bewoners en lokale ondernemers nemen nu het heft in eigen hand en bedingen door zelforganisatie direct gezamenlijk en individueel voordeel. Wijkeconomie als uitgangspunt voor positieverbetering.

De Afrikaanderwijk Coöperatie wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking en steun van o.a. Stichting DOEN, VSB Fonds, Gemeente Rotterdam, Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam, Stedelinks010.

Phone
+31 6 14438011
Status
Founders still active?
No

Texts with simular subjects

Events

Total number of events: 0

Note that this eventslist has been deprecated

It used to show past and upcoming events from the facebookpage of this intiative. For various reasons it does that no longer. We decided to keep the past events, but we are no longer updating the list with new ones.