Cultuurwerkplaats Tarwewijk

Description

In 2014 hebben wij, ge├źngageerde bewoners uit het gebied Charlois, de CultuurWerkplaats Tarwewijk (CWT) in het leven geroepen. De samenstelling van onze groep initiatiefnemers is divers: vrouwen (veelal moeders) met een niet-Nederlandse achtergrond, mannen en vrouwen ge├»nteresseerd in taal, literatuur en de geschiedenis van de wijk en sociaal-cultureel ondernemers. Wat ons bindt is onze betrokkenheid met het gebied en de wens in een gezonde, veilige en inspirerende omgeving te wonen en/of te werken met ontwikkelingsmogelijkheden voor iedereen.

Missie
Mogelijkheden bieden voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk activiteiten te ontplooien die gericht zijn op het leggen van verbindingen en het verbeteren van hun eigen positie alsmede die van andere bewoners. Hierbij zijn scholingsactiviteiten en diverse vormen van kunst en cultuur het voornaamste middel.

Doel
Meer samenhang tussen de wijkbewoners, meer binding met de wijk en meer gelukkige wijkbewoners omdat zij hun talenten kunnen ontwikkelen, zelfstandiger worden, meer kunnen betekenen (voor zich zelf en anderen) en zich geborgen voelen.

Status
Founders still active?
Yes

Texts with simular subjects

Events

Total number of events: 0

Note that this eventslist has been deprecated

It used to show past and upcoming events from the facebookpage of this intiative. For various reasons it does that no longer. We decided to keep the past events, but we are no longer updating the list with new ones.